neděle 16. března 2014

O kom se mluví: Maja Wyh


Není vůbec od věci, když
 čas od času dojde k rozčeření blogerských vod. Zničehonic se zjeví nové jméno, nová inspirace a nový "nejoblíbenější fashion blogger". Stereotyp není v módě na místě, proto každý takový objev vítáme i my s radostí a zároveň nedočkavostí, kdo to bude příště...?

Pro tuto chvíli se na první místo v oblíbenosti vyšvihla německá blogerka Maja Wyh. Její konzistentní styl s pánskými a boho prvky dostal i nás, přiznáváme bez mučení. Kdo jiný dokáže tak samozřejmě nosit koženou sukni přes džíny nebo citlivě vpašovat do příspěvku pár fotek z oddělení ovoce a zeleniny?

Jestli si Maja celosvětový obdiv zaslouží, můžete posoudit sami na www.majawyh.com




majawyh.com

sobota 8. března 2014

Tvarohový Míša

Tvarohové dezerty patří mezi mé nejoblíbenější. Jedním z těch nejlepších jsou Míša řezy. Každý je dělá po svém. I já mám svůj recept, o který se s vámi podělím.

Dezert má tři vrstvy. Co potřebujeme na jejich přípravu?

Vajíčka, cukr, tvaroh, máslo, čokoládu, kakao, polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, mléko


Jak na to? Utřeme 6 žloutků s 6 lžícemi cukru, poté přidáme 4 lžíce kakaa, 2 lžíce oleje, 6 lžic mouky a 1 lžičku kypřicího prášku. Připravíme si sníh z 6 bílků a vmícháme do těsta. Vše důkladně zamíchame a vlačné těsto nalijeme do formy. Pečeme zhruba 20 minut.
Po vychladnutí potřeme krémem ze dvou vaničkových tvarohů, 200g másla a 150g moučkového cukru. Nakonec celé zalijeme čokoládou, kterou si připravíme v horké lázni společně s 50g másly a 2 lžícemi mléka. Čokolády nám postačí 120g, ale kdo chce může přidat i více.


Příprava je rychlá, nenáročná a výsledek stojí za to. Tvarohovo-čokoládová buchta chutnala všem, a to jsem ji pekla poprvé.