pondělí 10. února 2014

Avokádová slast

Avokádová pomazánka nebo-li quacamole po česku. Zdravá a rychlá svačinka, kterou můžete servírovat i jako předkrm pro přátele.
Postup je velice jednoduchý. Rozpůlíte avokádo, odstraníte pecku a vydlabete do misky. Snažte se vyškrábat vše, aby zůstala jen slupka, u které je nejvíce minerálů. Avokádo v misce rozmačkejte a přidejte trochu červené cibulky, česneku a cherry rajčátek. Nakonec zakapejte trochou šťávy z citronu, ochuťte solí, kořením chilli nebo čerstvou chilli papričkou, kdo má rád ostré, a čerstvým koriandrem.

Podávejte v misce s tortillovými lupínky nebo rovnou na bagetkách či toustech.

Ptáte se, proč nepíšu, kolik je čeho potřeba? Protože tady opravdu záleží na chutí každého z vás. Ale pro představu…1 avokádo, 4 rajčátka, stroužek česneku, čtvrtka cibule, lžička citronové šťávy a špetka koření :-) Pro čtyři osoby úplně stačí.

Dobrou chuť!

Tip! Pecku zasaďte do květináče špičkou nahoru.  Po čase se budete pyšnit svým vlastním avokádem.

Proč jíst tuhle exotickou pochoutku se dozvíte již brzy.

Žádné komentáře:

Okomentovat