sobota 26. dubna 2014

Current cravings: Cokoli splývavého od Rodebjer

Do hledáčku se mi dostala další švédská značka, tentokrát Rodebjer. Oni to vůbec Švédi nějak umí. Od časopisů, přes blogy, návrháře až po DJs, jsou na špici. Čím to je?

Carine Rodebjer vyrůstala na ostrově Gotland, teď už pár let žije v New Yorku. A její věci v sobě opravdu snoubí to ticho švédského zeleného venkova a ruch ulic velkoměsta, které nikdy nespí. Cítíte to taky?







 rodebjer.com

pátek 18. dubna 2014

Říkám NE zákuskům, čokoládě a všem sladkostem




Zdroj:hnutizadobrousnidani.cz
Začít ráno ovesnými vločkami á la kaše s ovocem a chodit 4x týdně do posilovny je super. Je to ale k ničemu, když denně jíte sušenky po baleních, nějaký ten koláček nebo mňamku z listového těsta, Fidorku, kterými jsme v práci předzásobeni, výborný oběd, protože máte přítele kuchaře a ne nadarmo se tvrdí, že láska prochází žaludkem. Všechno to pak zakončit večeří v podobě lahodného zeleninového salátu, po kterém ale máte za 20 minut hlad a tak si jdete pro nějaký ten zákusek nebo čokoládičku.
To je můj život. Takže jsem se rozhodla, říct si drsné Ne!  Ne zákuskům, ne čokoládě, ne sušenkám!


Ale až po Velikonocích, jo?! Protože mě čeká beránek, hromada vajec, mazanec, biskupský chlebíček, cupcakes, kachna se zelím a knedlíky…do toho všeho ještě oslava tátových narozenin, takže dort, chlebíčky…to je děs. Děti v Africe trpí hlady a já si tady jenom od rána do večera dopřávám. STOP!  Příští týden začínám. A vychází to skvěle, protože můžu začít až v úterý a všude přeci píšou, že diety se nesmí držet od pondělí :-)



Držte mi palce! Nebo ještě lépe – Pojďte do toho někdo se mnou! 

Krásné Velikonoce všem :-*

neděle 13. dubna 2014

Nedělní inspirace: Beautiful Fül



Zasněte se se mnou. V parném létě projet Kalifornii ve starém americkém korábu. Po boku potetovaného, za všech okolností stylového chlápka, který ví, co je to brilantina na vlasy. Když vás přepadne hlad, zastavíte se v bistru na poctivý burger a milkshake hustý tak, že v něm stojí brčko. Pro tu správnou atmosféru hodíte pár drobných do jukeboxu a večer zakotvíte v téměř historickém motelu, na jehož zahradě objevíte vypuštěný bazén zapadaný listím a vyšisovaná, pruhovaně polstrovaná lehátka.

Jedna část mého já vždycky tíhla k dobám Pomády a stylu pin-up girls. Úzký pas, rudé rty, natupírované vlasy. Pro mě esence opravdové ženskosti, kterou sama nosit neumím a možná právě proto se na ní tak ráda koukám. O těch mužských protějšcích 50. let ani nemluvě. James Dean a víc není potřeba dodávat.

Pokud se taky občas myšlenkami zatouláte za oceán nějakých 60 let zpátky, neměl by uniknout vaší pozornosti jarní lookbok značky Beautiful Fül. Před čtyřmi lety ji v Los Angeles založil návrhář pánské módy Alejandro Rodriquez.

Jarní lookbook je z módního hlediska plný košil, denimu a džínoviny. Co na něm ale oceňujeme nejvíc je atmosféra. A tak by to u lookbooků mělo být.

Kromě fotek vzniklo i video, které najdete na beautifulful.com.










hypebeast.com