sobota 12. července 2014

Nedělní inspirace: Alexa a Poppy on the road

Zjevuje se to u mě pravidelně, pořád ale nevím proč. Mám ráda svoje pohodlí, nedovedu si představit sbalit se a odjet někam, kde nemám zajištěný slušný nocleh s koupelnou. Přesto ale každý rok v létě v hloubi duše toužím zažít Jízdu. Světlo dlouho do večera, kýčovité západy slunce, pocit, že nikam a nic nemusíte, nechat se jen tak unášet, neplánovat, najít si místo, kde se dobře kouří....

Dnešní dávka inspirace je tedy opět z té, která je naprosto mimo můj způsob života a dalo by se říct i mimo můj styl. Inspirace ale přeci taková být může, no ne?

P.S. Právě jsem se rozhodla, že si v rámci tréninku vykročení z comfort zone koupím v sekáči ošoupané kožené kovbojské boots. A dušička bude mít zase na chvíli pokoj.

Poppy Delevingne a Alexa Chung pro předposlední Edit. Foto Stefano Galuzzi.









net-a-porter.com

úterý 8. července 2014

Haute couture nemusí být nuda

Baví mě, když je haute couture kolekce vtipná, okořeněná něčím nečekaným, když si troufne na víc než na líbivé dechberoucí róby a unylé šatičky.

Na vrchol se u mě proto dostala přehlídka Giambattista Valli, která na pařížském haute couture týdnu vystoupila z řady pro běžného diváka těžko zapamatovatelných, splývajících show.


Retro feeling na vás padne už při prvním modelu. Vzor jak staré tatínkovo pyžamo, rádoby ležérně uvázaný šátek, nezbytné sluneční brýle. Následují sexy pouzdrovky i sukně, za kterou by se nestyděla ani Sandy z Pomády.

Pár rozkvetlých šatů jakoby pro jistotu, pak ale nečekané combo živůtku od pyžama a splývavé večerní sukně. Giambattista dal prostě něco, co se na haute couture jen tak nevidí. A já kdybych mohla prosit, abych s kusem hadru na hlavě vypadala takhle!





style.com