neděle 18. května 2014

Svět knihy Praha




Letošní veletrh knih byl (ne)překvapivě přeplněný. Velká i malá nakladatelství, antikvariáty i řada významných českých umělců. To vše bylo k spatření na výstavišti v Holešovicích. Svět knihy přilákal širokou veřejnost i v nepříznivém počasí. Kdo se vydal na veletrh stejně jako já, určitě nelituje. 

Nedělní inspirace: Pohádkový Chanel

Karl Lagerfeld se po letech vrátil do Dubaje, místa, které roste tak rychle, že ho skoro nepoznal. Neustále měnící se panorama moderního města, které kouká jen do budoucnosti se stalo jevištěm pro přehlídku ohlížející se více jak sto let zpátky. Tento týden v něm předvedl kolekci Chanel Resort 2015, nesporně inspirovanou arabským vyprávěním o Šahrazád.

"Better to do that than the sixties, the seventies, what everyone else does... This is my idea of a romantic, modern Orient, a new One Thousand and One Nights."

Karl okouzlil širokými harémovým kalhotami, nadčasovými splývavými siluetami, čelenkami a náramky ve tvaru půlměsíce, které jsou vlastně jen lehce poupravené dvojité C. Pobavil pak prošívanou bandaskou na benzin, samozřejmě v luxusní zlaté variantě.


Na závěr musím přiznat, že ačkoli je mi Lagerfeld nesympatický a nepodléhám jeho až téměř náboženskému uctívání, jeho návrhy mají vždy něco do sebe. Představit si sebe v jednom kompletním looku třeba na večeři v Marrákeši nebo v orientálním stanu kdesi daleko na poušti je opravdu snadné.










style.com, studded-hearts.com, soullovelyfashion.com

čtvrtek 8. května 2014

Jak jsem se omylem ocitla na Tae-bo



Dva měsíce chodím pravidelně cvičit a jednou z mých nově objevených dámských posiloven je Contours. Jde o kruhový trénink, který se skládá z posilování a cardia. Každý cvik trvá 45 vteřin a bohatě stačí pouhá půl hodinka 2-3 týdně.

Cvičení je vhodné pro jakoukoli kategorii, o čemž svědčí i to, že mezi cvičenkami jsou snad všechny generace. Nedělám si srandu. Contours často navštěvují i dámy 50+ Klobouk dolů před nimi. Ale zpátky k Tae-bo. 

Budeme cvičit Tae-bo


Včera jsem Contours navštívila po druhé. Když jsem byla zhruba za polovinou druhého kolečka cvičení, všimla jsem si, jak najednou všechny přítomné slečny dělají uprostřed volnou plochu a odklízí všech kolem. Trochu mě to zarazilo. Informovala jsem se tedy jedné z nich, co se děje. "Budeme cvičit Tae-bo," oznámila mi. Říkám si, aha, příště se podívej na program, když někam jdeš….no nevadí. Zařadila jsem se nenápadně mezi ostatní, když v tom přiběhla nastartovaná, velmi optimisticky naladěná trenérka a ptala se, kdo je dnes poprvé. "Já," vypadlo ze mě a byla jsem ráda, když se po mé levici, objevil ještě jeden nováček. Nebyla jsem v tom sama. Trenérka zpozorněla a zeptala se: "Jdete opravdu cvičit Tae-bo?" Uznávám, nevypadám zrovna dvakrát jako sportovní typ, ale když už jsem tam byla. Odpověděla jsem: "No…asi jo." Což trenérku rozesmálo, ale zároveň jsem vycítila, že má radost z dalších nováčků. 

Co čekat na první hodině


A tak se začalo. Hodně rychlá hudba, poskakování na místě, vykopávání a zakopávání nohou, údery rukama i kopání nohama. Zkrátka takový box, ale nemydlíte do nikoho kolem. Už po dvaceti minutách jsem mohla ždímat triko, ale byl to super.  Jestli chcete zhubnout a ještě k tomu si vybít vztek, ať už na šéfa, přítele nebo svoje madla lásky, vřele doporučuji. Nemusíte se bát, že byste si na první hodině připadaly trapně. Za prvé nebudete mít ani čas nad něčím takovým přemýšlet, za druhé můžete cviky přizpůsobit vašim možnostem a za třetí všechny přítomné jsou na tom stejně. Vyjma trenérky, ale ta je moc milá a při cvičení, zvládá podporovat, hecovat a ještě chodit opravovat, když něco děláte špatně. 

Jedno z nejlepších cvičení, které jsem v poslední době vyzkoušela. Contours na Praze 1 můžu jenom doporučit.