neděle 18. května 2014

Nedělní inspirace: Pohádkový Chanel

Karl Lagerfeld se po letech vrátil do Dubaje, místa, které roste tak rychle, že ho skoro nepoznal. Neustále měnící se panorama moderního města, které kouká jen do budoucnosti se stalo jevištěm pro přehlídku ohlížející se více jak sto let zpátky. Tento týden v něm předvedl kolekci Chanel Resort 2015, nesporně inspirovanou arabským vyprávěním o Šahrazád.

"Better to do that than the sixties, the seventies, what everyone else does... This is my idea of a romantic, modern Orient, a new One Thousand and One Nights."

Karl okouzlil širokými harémovým kalhotami, nadčasovými splývavými siluetami, čelenkami a náramky ve tvaru půlměsíce, které jsou vlastně jen lehce poupravené dvojité C. Pobavil pak prošívanou bandaskou na benzin, samozřejmě v luxusní zlaté variantě.


Na závěr musím přiznat, že ačkoli je mi Lagerfeld nesympatický a nepodléhám jeho až téměř náboženskému uctívání, jeho návrhy mají vždy něco do sebe. Představit si sebe v jednom kompletním looku třeba na večeři v Marrákeši nebo v orientálním stanu kdesi daleko na poušti je opravdu snadné.










style.com, studded-hearts.com, soullovelyfashion.com

Žádné komentáře:

Okomentovat