středa 1. října 2014

Jak vrstvit oblečení - inspirace přímo z mola

Právě doběhl měsíc přecpaný přehlídkami, prezentacemi módních značek a dalších fashion událostí. A přestože byl v mnohém přelomový - Jean Paul se nejspíš nadobro rozloučil s ready-to-wear, díky Karlovi začal celý módní svět toužit po chanelovském amplionu, Alber povolal do zbraně osvědčené "starší ročníky"- my se podíváme na něco, co český národ tak rád skloňuje ale vlastně s tím neumí zacházet. Na to, jak se bude příští jaro a léto vrstvit. Nebo jak by se to alespoň dělat mělo. Ono totiž není žádný kumšt navléknout si legíny a delší tuniku. To ukočírovat hned dvě sukně nebo šaty v kombinaci s širokými kalhotami, to už je jiná.


Hermès Spring/Summer 2015



Céline SS 2015



Ellery SS 2015



DKNY SS 2015



Maiyet SS 2015




Haider Ackermann SS 2015



pondělí 29. září 2014

One good thing: Oversized knit

Původně jsem si šla pro velký šedý svetr. Když jsem ale na štendru viděla tenhle, ozvala se u mě ne tak častá chuť na barvy a poměrně bez okolků přehlasovala to černo-bílo-šedé já.

Vážně ale zvažuju, že si půjdu nakonec i pro ten odvržený šedý. Materiál je totiž až překvapivě příjemný, nemluvě o střihu, který je prostě dokonalý.

Zara, 999,- Kč



A ještě přidávám tip, jak ho nosit. Josefin nezklame nikdy!




zara.com
nyheter24.se/modette/josefin

sobota 12. července 2014

Nedělní inspirace: Alexa a Poppy on the road

Zjevuje se to u mě pravidelně, pořád ale nevím proč. Mám ráda svoje pohodlí, nedovedu si představit sbalit se a odjet někam, kde nemám zajištěný slušný nocleh s koupelnou. Přesto ale každý rok v létě v hloubi duše toužím zažít Jízdu. Světlo dlouho do večera, kýčovité západy slunce, pocit, že nikam a nic nemusíte, nechat se jen tak unášet, neplánovat, najít si místo, kde se dobře kouří....

Dnešní dávka inspirace je tedy opět z té, která je naprosto mimo můj způsob života a dalo by se říct i mimo můj styl. Inspirace ale přeci taková být může, no ne?

P.S. Právě jsem se rozhodla, že si v rámci tréninku vykročení z comfort zone koupím v sekáči ošoupané kožené kovbojské boots. A dušička bude mít zase na chvíli pokoj.

Poppy Delevingne a Alexa Chung pro předposlední Edit. Foto Stefano Galuzzi.









net-a-porter.com

úterý 8. července 2014

Haute couture nemusí být nuda

Baví mě, když je haute couture kolekce vtipná, okořeněná něčím nečekaným, když si troufne na víc než na líbivé dechberoucí róby a unylé šatičky.

Na vrchol se u mě proto dostala přehlídka Giambattista Valli, která na pařížském haute couture týdnu vystoupila z řady pro běžného diváka těžko zapamatovatelných, splývajících show.


Retro feeling na vás padne už při prvním modelu. Vzor jak staré tatínkovo pyžamo, rádoby ležérně uvázaný šátek, nezbytné sluneční brýle. Následují sexy pouzdrovky i sukně, za kterou by se nestyděla ani Sandy z Pomády.

Pár rozkvetlých šatů jakoby pro jistotu, pak ale nečekané combo živůtku od pyžama a splývavé večerní sukně. Giambattista dal prostě něco, co se na haute couture jen tak nevidí. A já kdybych mohla prosit, abych s kusem hadru na hlavě vypadala takhle!





style.com

neděle 18. května 2014

Svět knihy Praha




Letošní veletrh knih byl (ne)překvapivě přeplněný. Velká i malá nakladatelství, antikvariáty i řada významných českých umělců. To vše bylo k spatření na výstavišti v Holešovicích. Svět knihy přilákal širokou veřejnost i v nepříznivém počasí. Kdo se vydal na veletrh stejně jako já, určitě nelituje. 

Nedělní inspirace: Pohádkový Chanel

Karl Lagerfeld se po letech vrátil do Dubaje, místa, které roste tak rychle, že ho skoro nepoznal. Neustále měnící se panorama moderního města, které kouká jen do budoucnosti se stalo jevištěm pro přehlídku ohlížející se více jak sto let zpátky. Tento týden v něm předvedl kolekci Chanel Resort 2015, nesporně inspirovanou arabským vyprávěním o Šahrazád.

"Better to do that than the sixties, the seventies, what everyone else does... This is my idea of a romantic, modern Orient, a new One Thousand and One Nights."

Karl okouzlil širokými harémovým kalhotami, nadčasovými splývavými siluetami, čelenkami a náramky ve tvaru půlměsíce, které jsou vlastně jen lehce poupravené dvojité C. Pobavil pak prošívanou bandaskou na benzin, samozřejmě v luxusní zlaté variantě.


Na závěr musím přiznat, že ačkoli je mi Lagerfeld nesympatický a nepodléhám jeho až téměř náboženskému uctívání, jeho návrhy mají vždy něco do sebe. Představit si sebe v jednom kompletním looku třeba na večeři v Marrákeši nebo v orientálním stanu kdesi daleko na poušti je opravdu snadné.










style.com, studded-hearts.com, soullovelyfashion.com

čtvrtek 8. května 2014

Jak jsem se omylem ocitla na Tae-bo



Dva měsíce chodím pravidelně cvičit a jednou z mých nově objevených dámských posiloven je Contours. Jde o kruhový trénink, který se skládá z posilování a cardia. Každý cvik trvá 45 vteřin a bohatě stačí pouhá půl hodinka 2-3 týdně.

Cvičení je vhodné pro jakoukoli kategorii, o čemž svědčí i to, že mezi cvičenkami jsou snad všechny generace. Nedělám si srandu. Contours často navštěvují i dámy 50+ Klobouk dolů před nimi. Ale zpátky k Tae-bo. 

Budeme cvičit Tae-bo


Včera jsem Contours navštívila po druhé. Když jsem byla zhruba za polovinou druhého kolečka cvičení, všimla jsem si, jak najednou všechny přítomné slečny dělají uprostřed volnou plochu a odklízí všech kolem. Trochu mě to zarazilo. Informovala jsem se tedy jedné z nich, co se děje. "Budeme cvičit Tae-bo," oznámila mi. Říkám si, aha, příště se podívej na program, když někam jdeš….no nevadí. Zařadila jsem se nenápadně mezi ostatní, když v tom přiběhla nastartovaná, velmi optimisticky naladěná trenérka a ptala se, kdo je dnes poprvé. "Já," vypadlo ze mě a byla jsem ráda, když se po mé levici, objevil ještě jeden nováček. Nebyla jsem v tom sama. Trenérka zpozorněla a zeptala se: "Jdete opravdu cvičit Tae-bo?" Uznávám, nevypadám zrovna dvakrát jako sportovní typ, ale když už jsem tam byla. Odpověděla jsem: "No…asi jo." Což trenérku rozesmálo, ale zároveň jsem vycítila, že má radost z dalších nováčků. 

Co čekat na první hodině


A tak se začalo. Hodně rychlá hudba, poskakování na místě, vykopávání a zakopávání nohou, údery rukama i kopání nohama. Zkrátka takový box, ale nemydlíte do nikoho kolem. Už po dvaceti minutách jsem mohla ždímat triko, ale byl to super.  Jestli chcete zhubnout a ještě k tomu si vybít vztek, ať už na šéfa, přítele nebo svoje madla lásky, vřele doporučuji. Nemusíte se bát, že byste si na první hodině připadaly trapně. Za prvé nebudete mít ani čas nad něčím takovým přemýšlet, za druhé můžete cviky přizpůsobit vašim možnostem a za třetí všechny přítomné jsou na tom stejně. Vyjma trenérky, ale ta je moc milá a při cvičení, zvládá podporovat, hecovat a ještě chodit opravovat, když něco děláte špatně. 

Jedno z nejlepších cvičení, které jsem v poslední době vyzkoušela. Contours na Praze 1 můžu jenom doporučit.

sobota 26. dubna 2014

Current cravings: Cokoli splývavého od Rodebjer

Do hledáčku se mi dostala další švédská značka, tentokrát Rodebjer. Oni to vůbec Švédi nějak umí. Od časopisů, přes blogy, návrháře až po DJs, jsou na špici. Čím to je?

Carine Rodebjer vyrůstala na ostrově Gotland, teď už pár let žije v New Yorku. A její věci v sobě opravdu snoubí to ticho švédského zeleného venkova a ruch ulic velkoměsta, které nikdy nespí. Cítíte to taky?







 rodebjer.com

pátek 18. dubna 2014

Říkám NE zákuskům, čokoládě a všem sladkostem




Zdroj:hnutizadobrousnidani.cz
Začít ráno ovesnými vločkami á la kaše s ovocem a chodit 4x týdně do posilovny je super. Je to ale k ničemu, když denně jíte sušenky po baleních, nějaký ten koláček nebo mňamku z listového těsta, Fidorku, kterými jsme v práci předzásobeni, výborný oběd, protože máte přítele kuchaře a ne nadarmo se tvrdí, že láska prochází žaludkem. Všechno to pak zakončit večeří v podobě lahodného zeleninového salátu, po kterém ale máte za 20 minut hlad a tak si jdete pro nějaký ten zákusek nebo čokoládičku.
To je můj život. Takže jsem se rozhodla, říct si drsné Ne!  Ne zákuskům, ne čokoládě, ne sušenkám!


Ale až po Velikonocích, jo?! Protože mě čeká beránek, hromada vajec, mazanec, biskupský chlebíček, cupcakes, kachna se zelím a knedlíky…do toho všeho ještě oslava tátových narozenin, takže dort, chlebíčky…to je děs. Děti v Africe trpí hlady a já si tady jenom od rána do večera dopřávám. STOP!  Příští týden začínám. A vychází to skvěle, protože můžu začít až v úterý a všude přeci píšou, že diety se nesmí držet od pondělí :-)



Držte mi palce! Nebo ještě lépe – Pojďte do toho někdo se mnou! 

Krásné Velikonoce všem :-*

neděle 13. dubna 2014

Nedělní inspirace: Beautiful Fül



Zasněte se se mnou. V parném létě projet Kalifornii ve starém americkém korábu. Po boku potetovaného, za všech okolností stylového chlápka, který ví, co je to brilantina na vlasy. Když vás přepadne hlad, zastavíte se v bistru na poctivý burger a milkshake hustý tak, že v něm stojí brčko. Pro tu správnou atmosféru hodíte pár drobných do jukeboxu a večer zakotvíte v téměř historickém motelu, na jehož zahradě objevíte vypuštěný bazén zapadaný listím a vyšisovaná, pruhovaně polstrovaná lehátka.

Jedna část mého já vždycky tíhla k dobám Pomády a stylu pin-up girls. Úzký pas, rudé rty, natupírované vlasy. Pro mě esence opravdové ženskosti, kterou sama nosit neumím a možná právě proto se na ní tak ráda koukám. O těch mužských protějšcích 50. let ani nemluvě. James Dean a víc není potřeba dodávat.

Pokud se taky občas myšlenkami zatouláte za oceán nějakých 60 let zpátky, neměl by uniknout vaší pozornosti jarní lookbok značky Beautiful Fül. Před čtyřmi lety ji v Los Angeles založil návrhář pánské módy Alejandro Rodriquez.

Jarní lookbook je z módního hlediska plný košil, denimu a džínoviny. Co na něm ale oceňujeme nejvíc je atmosféra. A tak by to u lookbooků mělo být.

Kromě fotek vzniklo i video, které najdete na beautifulful.com.










hypebeast.com